Egy stratégia kidolgozása

 2011.06.08. 19:45

Nem tudom ez kit mire emlékeztet, engem ez is a tőzsdére. Amúgy aki nem tudná ez egy fractál. Ebben a cikkben megpróbálom kidolgozni a leendő trading taktikámat és annak részleteit. Persze később ez még valószínűleg változtatáson megy át de addig is vázlatosan:

  • Első lépés H4-en, vagy D1-en lehetséges trendvonalak berajzolása a főtrend meghatározása. Ha ez nem lehetséges mert a chart bűnronda, akkor néztek másik chartot.
  • Második lépés H1(vagy H4)-en trendvonal törése esetén pozíció nyitás. Nagyon fontos, hogy csak a főtrend irányába nyitok pozíciót, vagyis a countertrend törésekor.
  1. Itt meg kell említenem még a lot nagyságot, amit indikátorral határozok meg, amúgy számlám 1 %-át kockáztatom, tehát nem a lot nagyság az 1%, hanem a nyitási pozíció és a stop szint közötti távolság értéke.
  2. A hozam kockázatnak legalább 1:1,5-nek kell lennie.
  3. Maximum 10 pozíció lehet nyitva.
  4. Ha egymás után 5 db veszteséges tradem volt nem nyitok új pozíciót.
  • Innen jön a figyelés m15(H1-en)-ön és az újabb countertrendek keresése, esetleg oldalazások keresése. Ha megvan az újabb countertrend törés, akkor ismételt pozíciónyitás felezett lot nagysággal (később talán majd ugyanakkorával).
  • Közben folyamatos naplózás!

Na hát valahogy így nézne ki, meglátjuk hogyan alakul. Gondolkozok éles számla nyitásán természetesen kis összeggel, mert valahogy a demo nem köti le a figyelmemet, és ezt a stratégiát alaposan be kellene gyakorolni. A nagy hátránya és ezt már most látom, az oldalazó piac, de ilyenkor sincs gond, nézünk másik devizapárt!

Címkék: management piramisépítés

A bejegyzés trackback címe:

https://hirnihorni.blog.hu/api/trackback/id/tr522968683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása