Kell nekem egy stratégia!

 2011.05.29. 00:15

De tényleg! 1 év eltelt és még mindig itt tartok, kell egy stratégia! Le kell ülni és demózni kell legalább egy hónapon át. Egyszerűen szörnyű. Teljesen más demó számlával kereskedni mint élesbe. Anno nem hittem el, ma már egyszerűen nem látom a demó értelmét, akkora éles különbséget érzek. Pedig rá kell szánnom magam és talán több lesz a szabadidőm is az elkövetkező időszakban. Nézzük is sorjába, hogy mik az elvárásaim:

  • Technikai elemzések alapján szeretnék tehát kereskedni leginkább a devizapiacon.
  • Nem szeretnék egész nap a gép előtt ülni, de azt sem akarom, hogy hónapokon keresztül nyitva legyen egy-egy pozícióm. Tehát ez olyan félig daytrader félig swingtrade.
  • Lehetőleg kis pozíciókkal szeretnék játszani, szűk stopokkal, és a veszteséget minimalizálni akarom azáltal, hogy legalább 1:1-es hozam:kockázattal lépek a piacra.

Ezeket figyelembe véve nem nagyon sikerült leszűkítenem a dolgokat. Több féle stratégián gondolkozok:

  • RSI, MACD, stochastic slow, esetleg még 1-2 mozgóátlag. Eddigi tapasztalataim szerint 4 órás chart felett pontosak, de folyamatosan emelkedő, vagy csökkenő trendnél kicsit bezavartak, inkább oldalazásnál hasznos.
  • Csatornából való kilépés esetén 1 mozgóátlaggal fűszerezve. Érdekesnek tűnik, kicsit aggaszt, hogy jól húzom-e a vonalakat? Mikor van tényleges áttörés?
  • MACD, 50, 100 SMA 5 percesen, elsőre ígéretesnek tűnik szerintem mindenképpen kipróbálom

Egy kérdés ami felmerül mindig bennem, amikor stratégiákba gondolkozok, hogy annyi rengetek automatizált kereskedési szoftver van, miért nem lehet ilyen egyszerű stratégiákat megvalósítani?

Címkék: technikai elemzés pszichológia deviza management

A bejegyzés trackback címe:

https://hirnihorni.blog.hu/api/trackback/id/tr642940005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása